Waarom Amsterdam de perfecte woonplek is voor expats

Werken en wonen in je eigen geboorteland is niet meer vanzelf sprekend. Steeds meer mensen vertrekken naar het buitenland voor tijdelijk werk en andersom gebeurt dit ook. Soms blijven zij een korte tijd in Nederland maar het kan ook zijn dat ze een langere tijd in ons land verblijven. Deze mensen worden ook wel expats genoemd en spreken vaak niet de Nederlandse taal. Het is daarom belangrijk dat een expat zich snel thuis gaat voelen zodat hij/zij zijn werk het beste kan uitvoeren. Amsterdam is hier geschikt voor want welke stad is nou meer international gericht dan Amsterdam? Precies, geen een.

Wonen in Amsterdam

Het leven in Amsterdam is gemakkelijker voor expats dan in een klein dorpje. Dit komt omdat Amsterdam een stad is van vele talen. Er wonen maar liefst 180 nationaliteiten in Amsterdam. Tegenwoordig wordt er veel gebouwd in en rondom Amsterdam dus er is genoeg plek. Er zijn organisaties die speciale huizen voor expats aanleveren. Dit zijn vaak volledig gemeubileerde appartementen. Een organisatie die dit doet is World Fashion Apartments. Dit soort appartementen worden ook wel serviced apartments in Amsterdam genoemd. Dit is ideaal want zo hoef je niets meer te regelen als je komt wonen in Amsterdam.

Iedereen voelt zich hier thuis

Veel expats geven aan dat Amsterdam een stad is waar zij zich snel thuis voelen. Dit komt omdat Nederland, en Amsterdam in het specifiek heel multicultureel is. Dit zie je overal terug. Zo heb je bijvoorbeeld Chinatown in Amsterdam en veel oosterse winkeltjes. Dit is niet alleen ideaal voor jezelf, maar maakt het ook gemakkelijker als je je familie mee laat verhuizen.