Welk tuinprieel hout kopen?

tuinprieel hout kopen

Je gaat een houten schuur, een overkapping, een houten veranda, een tuinkamer of een tuinhuis bouwen, maar wat voor tuinprieel hout kopen? Er zijn veel verschillende houtsoorten. Maar niet al het hout is goed hout. Veel houtsoorten zijn te duur om als constructiehout te gebruiken of missen bepaalde bouweigenschappen die andere houtsoorten wel hebben.

In dit artikel willen we de verschillende houtsoorten die er zijn en hun eigenschappen nader bekijken. Vooral voor degenen die het niet begrijpen!

Duurzaamheidsklasse

Duurzaamheidsklasse verwijst naar de lange levensduur van het hout zonder enige vorm van bescherming. Maar duurzaam zijn voor het eindproduct betekent niet duurzaam zijn voor natuur en milieu. We weten allemaal dat tropisch hardhout uit Brazilië echt geen duurzaam hout is. Let dus op het woord duurzaamheid: kies voor hout uit Europa.

tuinprieel hout kopen

Je hoeft je eigenlijk alleen zorgen te maken over de esthetische eigenschappen van het hout. Dus welk hout heeft jouw voorkeur? Je hoeft niet zelf een volledig onderzoek naar duurzaamheid en duurzaamheidsniveaus te doen. Dit is de expertise die we in huis hebben. Dankzij onze expertise heb je gegarandeerd altijd een stevig en duurzaam tuinprieel gebouwd.