Je tuin klaarmaken voor de lente? Dat doe je zo

De lente komt er weer aan! Dat betekent dat het tijd is om je tuin alvast lenteklaar te maken. Zo kun je lekker in de tuin gaan genieten, wanneer het weer mooi weer wordt. Het is immers wel fijn als de tuin er een beetje netjes uitziet. Met onderstaande handige tips maak je je tuin lenteklaar. 

De tuin opruimen

Dit is je kans om de tuin eens goed op te ruimen! Ga aan de slag met het wegwerken van oude plantenresten, blaadjes en troep. Neem eens goed je gazon, tegels maar ook tuinkamer (uiteraard van Metalura) onder handen, om zo met een fris gevoel de lente in te gaan.

Maak schoon

Naast opruimen is het ook fijn als je de tuin goed schoonmaakt. Dit is hét moment om alle vieze aanslag van tegels te verwijderen of om de hogedrukspuit er eens bij te pakken. Laat je tuin weer glimmen! 

Maai het gras en snoei de heg

Je tuin is natuurlijk niet lenteklaar voordat je het gras gemaaid hebt! Zo ziet de tuin er gelijk een stuk netter uit en kun je je tuinstel er goed inzetten. Je kunt de tuin natuurlijk zelf maaien, maar wist je dat er ook automatische grasmaaiers te krijgen zijn? Haal ook onkruid en oud gras weg met een hark, zodat het nieuwe gras weer goed kan groeien en het gazon er netjes en opgeruimd uitziet. Vergeet niet ook de heg te snoeien, als je toch bezig bent! 

Nieuwe bloemen

Wellicht heb je nog bloemen van voorgaande jaren, maar soms is het ook leuk om nieuwe bloembollen te plaatsen. Er is ontzettend veel keus, dus het is goed om van tevoren te bedenken wat voor soort (en kleur) bloemen je allemaal zou willen. Wacht overigens wel even tot de ergste kou weg is, alvorens je de bollen plaatst.