Vind een tweede huis in Frankrijk met deze tips

Een huis kopen in Frankrijk is voor veel mensen een droom die uitkomt. Een eigen vakantiewoning in het prachtige Frankrijk geeft je de mogelijkheid om je volledig terug te trekken. De natuur van Frankrijk nodigt je uit om lange wandelingen en fietstochten te doen. Daarnaast is de Franse keuken voor veel mensen ook een goede reden om een vakantiewoning in Frankrijk te kopen. Geniet iedere ochtend van verse croissants, baguettes en pains au chocolats als ontbijt, van de echte Franse bakker. Ook de Franse wijn is voor de liefhebber een reden om naar Frankrijk te gaan. Een Frans kaasje met een Frans wijntje is de beste manier om je dag af te sluiten. 

Geniet van de diversiteit en het klimaat

Van de sneeuwbergen en echt Franse dorpjes tot witte stranden en felblauwe zee. In Frankrijk vind je een grote diversiteit aan natuur en omgeving. Daarnaast geven de rotsen en bergen je een uitzicht die we in Nederland helemaal niet kennen. Het klimaat in Frankrijk lijkt op die in Nederland, alleen wordt het steeds warmer naarmate je zuidelijker gaat. In Noord-Frankrijk is de temperatuur ongeveer gelijk aan dat van Nederland. In Zuid-Frankrijk is het soms tot wel tien graden warmer. Aan de Middellandse Zee loopt de temperatuur in de zomer op tot wel 40 graden. Hou je van warme zomerdagen? Dan is Zuid-Frankrijk de beste plek om een huis te kopen.

Laat je inlichten door een expert

Het kopen van een tweede woning is niet zomaar iets. Hier denk je lang over na en zet je geld voor aan de kant. Wanneer het zover is, wil je dat er niets misgaat bij de koop van je woning, en dat de woning aan alle wensen voldoet. Een expert als Second Home Expo helpt je bij deze zoektocht. Het belangrijkste advies is om niet impulsief te handelen. Wanneer er een mooi huis voorbij komt, is de verleiding om te reageren groot. Slaap er toch een nacht over en laat het even bezinken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.