Vervangen van hang- en sluitwerk

Vervangen van hang- en sluitwerk

Two locksmith, repairmen, workers in uniform installing, working with house door lock using screwdriver. Repair, door lock service concept. Selective focus on young man. Horizontal shot

Let hier op bij het vervangen van hang- en sluitwerk

Het vervangen van hang- en sluitwerk kan belangrijk zijn om de veiligheid en beveiliging van uw huis of bedrijf te vergroten of te waarborgen. U doet er sowieso in elk geval verstandig aan! In dit blog geven we u enkele aandachtspunten waarop u mag of moet letten bij het vervangen van uw hang- en sluitwerk.

Juiste type slot kiezen

Het is belangrijk om het juiste type slot te kiezen voor wat u denkt nodig te hebben. Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar, waaronder cilindersloten, meerpuntssloten en elektronische sloten. Breng de beveiligingsbehoeften van uw woning in kaart en bepaal vooral ook uw budget bij het uitkiezen van het juiste type sloten voor uw hang- en sluitwerk.

Kwaliteit van de sloten

De kwaliteit van de sloten is een belangrijke factor bij het kiezen van nieuw hang- en sluitwerk. Kies voor sloten van hoge kwaliteit voor de beste beveiliging. Goedkope sloten van slechte kwaliteit kunnen eenvoudig worden opengebroken, waardoor uw huis kwetsbaar blijft voor inbraken.

Maatvoering

Wat is de maatvoering van het nieuwe hang- en sluitwerk? Die kan namelijk nogal variëren. Meet dus uw deuren en ramen goed op voordat u nieuwe sloten koopt. En kies vooral ook voor sloten die erkend en gecertificeerd zijn met bijvoorbeeld het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo heeft u de garantie dat de sloten voldoen aan de minimale veiligheidseisen.

Extra beveiligingsmaatregelen nodig?

Naast het vervangen van sloten, kunt u ook extra beveiligingsmaatregelen nemen om uw woning veiliger te maken. Denk hierbij aan het plaatsen van een alarmsysteem, beveiligingscamera’s en extra verlichting.

Laat hang- en sluitwerk vervangen door professionals

Het vervangen van hang- en sluitwerk is niet per se eenvoudig. Het is daarom aan te raden om het vervangen van uw sloten over te laten aan een professional. Deze kan u adviseren over de beste opties voor uw woning en zorgen voor een correcte installatie van het nieuwe hang- en sluitwerk. Wilt u meer blogs lezen over beveiliging en veiligheid? Klik dan hier op ons thematische blogoverzicht.