Vensterbank materialen uitgelicht: Basalt

NATUURSTEENvakman.nl; De online specialist voor (maatwerk) vensterbanken en dorpels voor binnen & buiten! Met een eigen natuursteen zagerij, ervaren vakmannen en een grote eigen voorraad ‘ruw materiaal’ kunnen wij (ook maatwerk!) snel en voordelig leveren. Wij staan garant voor materialen van hoogwaardige kwaliteit, maatwerk in eigen beheer, de beste (online) prijzen en een snelle levering. Onze medewerkers vertellen u met een serie blogartikelen graag wat meer over de mogelijkheden van een maatwerk vensterbank op het gebied van materialen. Dit keer gaan we dieper in op een vensterbank van Basalt: Elegant & toegankelijk.

 

Gevlamd of gezoet basalt?

 

Bij het online kopen van een basalt vensterbank heeft u bij ons, naast diverse afmetingen, de keuze uit twee oppervlak afwerkingen; Gezoet & gevlamd. Gezoet / verzoet basalt betreft basalt dat in de laatste stap binnen het schuurproces machinaal geschuurd is met een relatief fijne korrel. Gezoet basalt is mooi vlak geschuurd totdat het oppervlakte glad is met een matte schijn. Dit oppervlakte zorgt voor een toegankelijke vensterbank en is niet te vergelijken met een gepolijste spiegelglans. Deze bewerkingswijze van het oppervlakte van Basalt zorgt voor een optimale gebruiksvriendelijkheid van uw basalt vensterbank; Vuil is niet goed zichtbaar en onderhoud is relatief eenvoudig. Naast basalt vindt u bij NATUURSTEENvakman.nl ook prachtige marmer vensterbanken, dolomiet vensterbanken en Belgisch hardsteen vensterbanken met gezoete afwerking.

NATUURSTEENvakman

Een gevlamd basalt vensterbank heeft juist een ruw oppervlakte en dit zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling van uw vensterbank. Nadat het basalt op maat gezaagd is wordt het product verhit met een vlammenwerper. Vandaar de term ‘gevlamd’, maar er wordt ook vaker gesproken over ‘gebrand’. Door de hitte latten stukjes basalt los en wordt het oppervlakte erg ruw. Dit wordt vervolgens weer geborsteld totdat het basalt weer ‘vlak’ is, maar de structuur blijft relatief ruw (niet glad). Er wordt ook weleens gesproken over Anticato (vooral in combinatie met een granieten vensterbank) en verouderd. Waar u uiteindelijk ook voor kiest, een vensterbank bij NATUURSTEENvakman.nl is altijd op maat gezaagd, zorgvuldig afgewerkt, en snel bezorgd. En ook niet onbelangrijk: Dit alles voor een scherpe prijs!