Spouwmuurisolatie, een aanrader

Spouwmuurisolatie

Wil je af van die te hoge energierekeningen en ben je de zoveelste bekladding van je isolatiearme huis door milieuactivisten met infraroodkijkers zat, overweeg dan eens spouwmuurisolatie. Hiermee valt veel winst te behalen. Je zult versteld staan van het bedrag dat op de eerst volgende nota prijkt.

De buren hebben kuren

Niet enkel heeft het laten aanbrengen van isolatiewerken een verzachtend effect op de stookkosten, ook woon je ineens een stuk stiller. Als de buren weer eens een nachtelijke polonaise houden, blijf jij gewoon in dromenland. Zijzelf zullen ook aangenaam verrast zijn als jouw saxofoonrepetities ineens op lijken te houden. “Ze zit nog wel bij de band, zei die-en-die maar ze oefent nooit meer, hoe kan dat?”

Elke seconde telt

Een iets minder leuk idee is de kleine, maar aanwezige kans dat er brand uitbreekt in je huis. Velen weten dat je met brandwerende deuren je vluchttijd kan verlengen, maar dat bepaalde isolatiematerialen hier ook aan bij kunnen dragen, is nieuw voor de meeste mensen.

Zwoele zomers

Een ander voordeel van een goed geïsoleerd huis, waar ook niet snel bij stilgestaan wordt, is het gegeven dat isolatiewerken niet alleen de kou buitensluiten en de warmte binnenshuis houden tijdens de koudere herfst- en wintermaanden en het vroege voorjaar, maar dat ze ook andersom werkzaam zijn. Het is moeilijk voor te stellen, maar het komt weleens voor dat het dagen achtereen zo warm is dat de mussen van het dak vallen. In die – helaas uitzonderlijke – hitteperiodes helpt de isolatie je juist om je huis – en je hoofd – koel te houden.

Karakteristiek pandje

Bewoon je een eeuwenoud pandje, dan is de kans op aanwezigheid van spouwmuren zo goed als nihil. Laat dan een erkend isolatiebedrijf, zoals Isolatiewerken JK, meedenken en zoeken naar alternatieve isolatiemethoden zoals vloer- en dakisolatie of het aanbrengen van gevelisolatie.