De gietijzeren tuinbank en andere trends

tuinprieel hout kopen

Heb jij net een nieuw terras aangelegd en moet je deze nog voorzien van hippe meubels? Misschien is de Gietijzeren tuinbank dan wel een optie voor je. Als je meer inspiratie wilt opdoen, dan kun je in deze blog meer lezen.

Felix tuinbank

De Felix tuinbank is perfect voor een gezellig of romantisch onderonsje. Het kleine tafeltje dat bijgeleverd wordt kun je handig in het midden zetten, waardoor je nooit meer het probleem hebt dat je geen ruimte hebt voor al je hapjes en drankjes. Met het tafeltje kun je gedachteloos een hapje pakken en het feestje voortzetten. Het frame van de Felix bank is net als dat van de gietijzeren tuinbank gemaakt van aluminium. De zitting is van textileen. De Felix bank is erg licht waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Het textileen zorgt ervoor dat je lekker kunt zitten. Daarnaast is de zitting snel opgedroogd.

Tuinbank van teak

Een tuinbank van hout past in elke tuin, ongeacht of je nu een grote of kleine tuin hebt. Een teakbank heeft een warme uitstraling. Daarnaast is teak hardhout, waardoor je deze tuinbank onder alle weersomstandigheden buiten kunt laten staan. Een teakbank kun je opleuken met wat knusse, kleurige zitkussens. Na verloop van tijd gaat onbehandelde teak vergrijzen. Als je de houtkleur van de bank wilt behouden, dan moet je je tuinbank af en toe met een teak protector behandelen.

Gietijzeren tuinbank

De afgelopen tijd is de gietijzeren tuinbank ongekend populair. Hij past prima in een Engels gestijlde tuin, en de gietijzeren tuinbank zal alle ogen naar zich toetrekken door zijn opvallende design. De bank is met prachtige details afgewerkt; de voorpoten zijn stijlvol gelakt en de rugleuning is versierd met bloemen en hartjes voor een romantisch effect. Naast het feit dat de gietijzeren bank mooi in een landelijke of klassieke tuin past, kun je hem ook prima plaatsen in een moderne tuin. De ijzeren look geeft de bank namelijk een stoer uiterlijk waardoor hij ook goed in een modern ogende tuin kan. Kortom, de gietijzeren tuinbank kan overal!

Tuinbank van antraciet

Een tuinbank is perfect voor een lenteochtend als je lekker van het zonnetje wilt genieten. Antraciet is een hippe kleur, en vaak is deze gemaakt van aluminium. Net als de gietijzeren tuinbank is dit een lichte tuinbank en ook is hij makkelijk schoon te maken en te drogen na regen. Met deze bank kun je altijd lekker buiten zitten! De antraciete tuinbank past eigenlijk in elke stijl. Door het aluminium krijgt de bank een moderne look, maar het gekruiste onderstel maakt hem ook heel geschikt voor in een klassieke tuininrichting.  Er zitten verstelbare doppen aan de onderkant van de poten van de bank, het voordeel hiervan is dat de bank op elke ondergrond stabiel staat.