De betonlook in het interieur, maar dan?

led 50

Heeft u gekozen voor een betonlook in uw interieur, maar komt het nu toch net te koel over? In deze blog helpen wij u, door middel van een aantal tips, in te laten zien hoe u uw interieur warmer zou kunnen maken en meer als een thuis zou kunnen laten aanvoelen.

Houd het in balans

Het valt niet te ontkennen dat beton lisse een hard en koud materiaal is, wat een impact zal hebben op het gevoel van uw huis. De truc om een ​​comfortabele en gastvrije omgeving te behouden, ligt dus in de balans. Gebruik net genoeg beton om de industriële esthetiek vast te leggen, maar niet zozeer dat je woonruimte aanvoelt als een fabriek. De koelte van beton wordt gemakkelijk gecompenseerd door het gebruik van warme kleuren en subtiele verlichting, dus zorg ervoor dat je deze aspecten in je ontwerp hebt meegenomen.

Contrasterende texturen

Een andere manier om het koele, grimmige gevoel van beton te compenseren, is het introduceren van grote, comfortabele stoelen en zachte kussens en plaids. Beter nog, kies voor kleurrijke stoffen om vrolijkheid in de kamer te brengen. In plaats van de impact van het beton te verwateren, vermindert het contrast eenvoudig de mate waarin het materiaal de sfeer van de ruimte beïnvloedt. Het zorgt er ook voor dat je nog steeds een warme en uitnodigende plek hebt om te ontspannen. Door deze technieken te gebruiken, kan beton een subtiel maar positief transformerend element van modern design worden.

Utilitair ontwerp

Een andere onbetwistbare charme van beton is de winterhardheid. Als zodanig slijtvast materiaal is beton perfect voor gebruik in utiliteitsruimten. In moderne designshows hebben we talloze voorbeelden gezien van beton dat wordt gebruikt voor grotere gebruiksoppervlakken en gootstenen. Het materiaal biedt niet alleen een esthetische breuk met de norm van het normale hardhout en graniet, het biedt ook een langdurige, duurzame oplossing in probleemgebieden in en rondom het huis. Béton lissé extérieur is daarom een veel geziende opkomende trend voor tuinen en opritten.