Waar dien je op letten als je op zoekt bent naar een aankleedkussenhoes

Voorbereiden op een nieuwe baby kan uitdagend zijn. Er is zoveel te koop, van flesjes en luiers tot wiegjes en boxen. Een van de items die vaak over het hoofd worden gezien, is de aankleedkussenhoes. Het is belangrijk om een hoes en vloerkleed te vinden die veilig, hygiënisch en stijlvol zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen een mooie en kwalitatief goede aankleedhoes te kopen.

Materiële zaken

Bij het kiezen van een aankleedkussenhoes is het materiaal van belang. Zoek naar hoezen gemaakt van zacht biologisch katoen of bamboemateriaal dat vrij is van agressieve chemicaliën. Bamboe is vooral goed omdat het van nature ademend is, goed vocht absorbeert en antibacteriële eigenschappen heeft. Kies er voor je boxkleed een met een antisliplaag zoals rubber of PVC-vrij polyestermateriaal dat het op zijn plaats houdt tijdens de avonturen van je kleintje in de box.

Kleuren en patronen

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een aankleedkussenhoes of boxkleed is de kleur of het patroon dat je kiest. Dit kan lastig zijn omdat je iets wilt dat er mooi uitziet, maar ook bestand is tegen slijtage door dagelijks gebruik zonder snel te vervagen of vlekken te maken. Kleuren zoals marineblauw of grijs zijn klassieke keuzes omdat ze niet zo gemakkelijk vuil laten zien als lichtere tinten. Je kunt ook kiezen voor neutrale tinten als je iets subtielers wilt of een vleugje kleur toevoegen met heldere patronen zoals strepen of stippen.

Grootte en pasvorm zijn ook belangrijk

Veel ouders vergeten de maat bij het kopen van een aankleedkussenhoes of boxkleed, maar het is eigenlijk heel belangrijk. Je wilt iets dat goed om je aankleedkussen past, zodat er geen opeenhoping van stof is die een onveilige omgeving voor je baby kan creëren terwijl ze worden verschoond. Een goede pasvorm zorgt er ook voor dat de hoes tijdens gebruik niet wegglijdt, waardoor ze kunnen worden blootgesteld aan ziektekiemen op het tafeloppervlak eronder. Zorg er ook voor dat het door jou gekozen boxkleed comfortabel in het frame van je box past – niet te los zodat er ruimte is tussen het boxkleed en de zijwanden, maar ook niet te strak zodat het opstaan moeilijk wordt voor kleintjes die misschien leren hoe ze moeten opstaan.

Conclusie

Het vinden van een aankleedkussenhoes en boxkleed hoeft niet ingewikkeld te zijn – je hebt alleen wat begeleiding nodig. Onthoud deze vijf tips bij het shoppen: zoek naar zachte organische materialen; denk goed na over kleuren/patronen; controleer maat en pasvorm; vermijd agressieve chemicaliën; kies waar mogelijk een antisliprug – deze helpen ervoor te zorgen dat je precies de juiste hoezen vindt voor je kinderkamerbehoeften. Met deze kennis onder je riem, begin je vandaag nog met browsen en bereid je zich voor op voldoende gemoedsrust zodra je precies heeft gevonden waarnaar je op zoek bent.

Bron: https://www.koeka.com/