Wanneer je besluit om je badkamer of toilet een vernieuwing te willen geven zijn er talloze mogelijkheden om dit te doen. De een vindt bruin tinten mooi, de ander wil het graag grijs hebben of wilt een basic uitstraling en gaat voor een witte badkamer. Maar hier blijft het niet bij. Voor een vernieuwing van een badkamer zijn badkamermeubels nodig. Deze badkamermeubel zijn bij talloze bedrijven te verkrijgen. Van een goedkope oplossing, tot de meest luxe meubels die maar te bedenken zijn. Deze keuze kan uitdagend zijn en neemt veel tijd in beslag. 

Ontdek welke stijl bij jou past

Bij het uitkiezen van een badkamermeubel is het verstandig om altijd eerst wat research te doen. Kijk bijvoorbeeld op verschillende sociale media kanalen of het internet voor inspiratie en wat mensen die jou voorgingen hebben gekozen. Hierop zijn heel veel verschillende stijlen te vinden die jou wellicht aanspreken. Je zou er een leuke activiteit van kunnen maken, door jouw ideale badkamer op een moodboard te maken. Dit kan je doen door foto’s van het internet uit te printen en op te plakken, of door verschillende tijdschriften door te zoeken en hieruit je favoriete badkamermeubel te knippen. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een goed beeld van jouw eigen stijl en dit kan meer duidelijkheid geven in hoe jij graag wilt dat jouw badkamer eruit komt te zien. 

Welk badkamermeubel voldoet aan jouw wensen?

Naast de research die je via het internet en tijdschriften kunt doen, zijn er natuurlijk genoeg fysieke mogelijkheden. Ga eens langs bij verschillende showrooms en kijk naar de talloze opties die mogelijk zijn. Vaak is er bij deze showrooms ook de mogelijkheid om verschillende badkamermeubels goed te onderzoeken. Denk hierbij aan het bekijken van de kast grootte, de handgrepen uitproberen, de grootte van een wasbak zien, ga zo maar door. Een bepaald beeld kan natuurlijk heel mooi zijn, maar is het ook praktisch? Voldoet dat kastje die jij in gedachte hebt wel aan jouw verwachtingen? Vind je het materiaal dat voor een bepaalde wasbak gebruikt wordt wel echt zo prettig als dat je gedacht had? Dit kan je dan goed bekijken en helpen bij de beslissing om het badkamermeubel wel of niet te kopen. 

Maak het jezelf makkelijk en vraag om hulp!

Het is raadzaam om hulp te vragen aan een expert. Deze persoon zou je kunnen helpen bij de keuzes die gemaakt moeten worden en inzicht geven in de indeling die het beste aansluit bij de ruimte. Daarnaast kan deze expert met bepaalde ideeën komen waar je zelf nog niet eens over nagedacht had. Dit kan tot nieuwe inzichten leiden en de keuze voor een badkamermeubel vergemakkelijken. Deze keuzes zijn natuurlijk niet eenvoudig, je moet niet alleen kijken naar wat je mooi en praktisch vindt, maar geld speelt ook een rol. Voor de een is deze keuze makkelijker dan voor de ander, maar hierbij zou een expert ook kunnen helpen. Je kunt samen naar de verschillende opties kijken en hieruit bepalen welke voor jou het meest geschikt is.

Klik hier om meer inspiratie op te doen!